Gå inte bara på räntan. Tänk också igenom vad du vill ha för service och vilka andra krav du har. Innan du byter sparkonto bör du fundera på om du vill ha skydd av den statliga insättningsgarantin, som innebär att du får ersättning upp till 100 000 euro om det institut där du sparar går i konkurs.
Det finns olika sajter där du kan jämföra räntan. Konsumenternas bank- och finansbyrå har en jämförelse av sparkonton där alla omfattas av insättningsgaranti. På Compricer går det att välja olika kriterier, till exempel rörlig eller bunden ränta och konton med eller utan insättningsgaranti. Väljer du rörlig ränta med fria uttag har du fördelen av att ha tillgång till pengarna när du behöver dem. Dessutom är pengarna lätta att placera om. Nackdelen är ofta en lägre ränta. Om du kan komma att behöva pengarna snart, bind dem inte. Tänk också över vilken service du vill ha.
Vill du kunna gå till ett bankkontor eller är du bekväm med att sköta allt över internet? Banker med kontor konkurrerar sällan med den högsta räntan. Nästan hälften av svenskarna saknar kännedom om att det finns ett skydd för insatta pengar på banker och andra finansföretag. Det visar en ny undersökning som Riksgälden låtit TNS Sifo göra om insättningsgarantin. Unga och kvinnor är överrepresenterade bland dem som inte tror att det finns något skydd. Få känner till insättningsgarantin http://erik60.blogspot.com
Related Articles
1 user responded in this post
I’d constantly want to be update on new content on this internet site, saved to favorites!
Leave A Reply