Att lita på alla siffror som presenteras i redovisningar och rapporter, och tro att man därmed kan analysera hur framtiden för bolaget kommer att bli. Man kan alltid gissa hur framtiden blir, men den kan inte beräknas med matematiska formler.Var passiv och behåll dina aktier så får du med tiden en bra extrainkomst från utdelningarna. Köp dina aktier själv, och välj bara stora, välskötta och lönsamma bolag.
Vanliga fallgropar när man startar en ny aktieportfölj. Här talar jag naturligtvis i egen sak men det finns några vanliga tabbar många yngre aktieinvesterare gör som också är en del av de psykologiska fällor som omgärdar aktier. Att vara osäker och sakna självförtroende. De flesta vågar inte ta egna beslut utan överlåter sina aktieinvesteringar till förvaltare för aktiefonder i banker och fondbolag. Det är ett säkert sätt att långsiktigt förlora en stor del av vinsten på aktier till överbetalda fondförvaltare. ((Jag har sagt mycket av det här förut men det passar bra att repetera.))
Det är vanligt att man vill få stor utväxling på sitt kapital och att då väljer att bara investera i ett enda bolag. Ofta är det ett förhoppningsbolag som saknar både riktig verksamhet och riktiga kunder. Det är också förvånansvärt ofta bara en fasad för att huvudägare och företagsledning själva skall tjäna pengar på att sälja aktier till nya aktieägare som nyemissioner.
Använda belåning som hävstång är en vanlig väg till långsiktiga förluster. Aktier i sig själva är alltid en risk och den risken ökar med belåning. Det kanske går bra i början men om man fortsätter så riskerar man förlora mycket stora pengar eller i värsta fall förlora både hem och familj. Det är inte värt risken att ens börja belåna sina aktier. Köp bara aktier för pengar som du själv har och som du kan avvara bli inte girig. http://erik60.blogspot.com
Related Articles
No user responded in this post
Leave A Reply